23.12.2014

Perinteinen makkarakastike

Ohje täältä.

400-500 g jauhoista makkaraa paloiteltuna
1 sipuli silputtuna
1 rkl voita
suolaa
pippuria

Ruskista makkara voissa ja lisää sipuli. Anna myös sipulin ruskistua, mutta varo polttamasta. Makkaran täytyy olla erittäin hyvin ruskistettua, ei kuitenkaan palanutta - se kun antaa kastikkeelle sille omiasen maum Lisää mausteet ja siirrä ainekset kattilaan.

3 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoa
2 tl sinappia
5-8 dl vettä

Lisää voi kuumalla pannulle ja anna sen kiehahtaa. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Sekoita suurusta koko ajan ja anna sen ruskistua kunnolla, värin pitää olla maitosuklaata vastaavaa. Lisää vesi erissä ja sekoita koko ajan...tämä on tärkeää paakkujen muodostumisen välttämiseksi. Kastike kannattaa suurustaa hieman aiottua löysemmäksi koska se kiehuu vielä makkaroiden kanssa hieman kasaan. Kaada kastike makkaroiden sekaan, sekoita joukkoon sinappi ja anna hautua 45-60 minuuttia. Lisää vettä mikäli kastike sakenee liikaa. Muista tarkistaa myös suola.

Tarjoa lisäkkeenä perunamuusia ja etikkapunajuuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti