25.12.2014

Puolukkainen pataleipä

Ohje Yhteishyvästä. Varsin kelpo ja helppo!

5dl vehnäjauhoja
2dl kaurahiutaleita
1dl ruisleseitä
1tl suolaa
1tl kuivahiivaa
4dl vettä
1dl pakastepuolukoita

Yhdistä aineet ja lisää joukkoon 42-asteinen vesi. Peitä kelmulla ja anna seistä huoneenlämmössä yön yli, noin 12 tuntia. Siirrä kannellinen, 2–3 litran uunipata kylmään uuniin ja lämmitä uunia puoli tuntia 225 asteessa. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja kaada päälle puoliksi sulaneet puolukat. Kääntele nopeasti pyöreäksi leiväksi ja anna kohota liinalla peitettynä puoli tuntia. Siirrä leipä kuumaan pataan ja peitä kannella. Paista 30 minuuttia. Poista kansi ja jatka paistamista 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti