18.12.2014

Punajuuri-fetapaistos

Hyvää ja terveellistä. Ohje täältä.

6-8 keskikokoisia, tuoreita punajuuria
2 dl extra virgin oliiviöljyä
1 dl juoksevaa hunajaa
1 pkt luomufetaa, esim. Fontana
ripaus kuivattua Provencen yrttiseosta
ripaus mustapippuria

Kuori ja pilko punajuuret. Lado ne keskikokoiseen uunivuokaan. Kaada punajuurten päälle noin puolet oliiviöljystä, juokseva hunaja, yrttiseos ja mustapippuri.

Voit lisätä oliiviöljyä paistoajan edetessä ja tarvittaessa voit lisätä sitä oman maun mukaan hiukan enemmänkin kuin ohjeessa. Pääasia on, että punajuuret eivät kuivu liikaa.

Laita paistos uuniin ja paista noin 40-50 minuuttia 190 asteessa uunin keskitasolla. Lisää fetajuusto, kun paistos on ollut uunissa noin 30 minuuttia ja anna vielä paistua uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmenneet.

Jos paistos näyttää tummuvan, laita päälle folio suojaamaan paistosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti