11.9.2009

Asia on pihvi

Herkullisen piffiaterian saa valmistettua kädenkäänteessä eikä tarvitse edes oikaista juuri ollenkaan. Kyytipojaksi lasi, pari täyteläistä punkkua - avot!

Härkää lisukkeilla



x kpl härän ulkofilettä

Ota pihvit ajoissa huoneenlämpöön. Paista haluttun kypsyysasteeseen kuumalla pannulla kohtalaisessa määrässä voita. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääri folioon ja anna vetäytyä 10-15 minuuttia.

Pippurikastike

Nokaretta vaille vajaa Violan mustapekkajuusto
2,5dl ruokakermaa

Laita juusto ja kerma kattilaan. Kiehauttele kunnes juusto on sulanut.

Chililohkoperunat (2-3:lle)



10 perunaa
0,5dl oliiviöljyä
0,5rkl vasikanfondia
1,5tl chilijauhetta
0,5tl aromisuolaa

Pese perunat ja viipaloi lohkoiksi. Sekoita öljy + mausteet perunoiden joukkoon. Paista uunissa 225 asteessa n. 25 minuuttia.

En muista mistä perunoiden alkuperäinen ohje on. Itse laitan mausteita ja varsikin fondia reilusti enemmän, mutta hyvää tulee muutenkin. Tässä on peruna melkeinpä parhaimmillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti