7.9.2009

Maailman paras pannupizza

Tämäkin resepti on yllättäen pastanajauhajilta (kiitos vaan kaikista herkullisista resepteistä). Paras pizza epäortodoksine kastikkeineen ikinä! Päälle laitoin tällä kertaa savusalamia, ananasta, artisokkaa ja yhteen kulmaan pilkottuja siitakesieniä. Päälle valkosipuliöljyä ja muutama basilikanlehti kruunaamaan setin. Alkuperäinen ohje täällä.

Pannupizza



3 dl vettä
pussi kuivahiivaa
max 8 dl jauhoja
suolaa, sokeria
pussi tai kaksi pizzajuustoa
täytteitä maun mukaan, esim. salamia, ananasta, parsaa, ...
(oliivi)öljyä

Lämmitä kolme desiä vettä (hieman yli kädenlämpöiseksi) ja sekoita siihen pussillinen kuivahiivaa sekä teelusikallinen sokeria. Sitten lisäillään jauhoja sen verran, että taikina on nostatuksen jälkeen hyvin leivottavissa eli sopivan napakkaa (kahdeksan desiä on maksimi), ja perään heitetään vielä (vajaa) teelusikallinen suolaa. Rasva tulee mukaan kuvioihin vasta siinä vaiheessa, kun taikina kohottamisen jälkeen muovaillaan uunipannun pohjalle: jotta pizzapalat saisi paremmin irti pannusta, pelti kannattaa voidella ensin öljyllä.

Täytteeksi voi luonnollisesti fantasioida mitä tahansa. Kolme täytettä riittää hyvin. Lisäjännitystä makuun saa halutessaan vaikkapa kapriksista tai chilistä. Kiireiselle kokille sopiva (ja erittäin epäortodoksinen) tomaattikastike syntyy tomaattipyreestä, Heinz-ketsupista, Heinzin Mediterranean Olive Saucesta, pizzamausteesta ja pippurista. Juustoksi puolestaan menee hyvin pussillinen Valion Pizzajuusto-raastetta. Juuston määrän voi helposti kaksinkertaistaakin, jos haluaa pizzasta kunnolla mehevää.

Pizzaa paistetaan uunin alatasolla 250 asteessa enintään 12 minuuttia. Vähemmänkin riittää - pääasia, ettei pizza kuivu liikaa ja että pinnalle ripoteltu juusto säilyy venyvänä. Valmiin pizzan päälle voi halutessaan valmistaa murskatusta valkosipulista ja oliiviöljystä samanlaista seosta, jota näkee toisinaan pizzerioissa.

4 kommenttia:

  1. Tämä on niiiiiiin hyvää!! Ja juuri näillä mainituilla täytteillä, varsinkin kun laittaa tuoretta ananasta! Ja tietysti myös sitä valkosipulioliiviöljyä!

    VastaaPoista
  2. Kokeilepa joskus persikanpalasilla ananaksen sijaan! Nam! Sopii hienosti kanan tai jauhelihan sekä paprikan kanssa.

    VastaaPoista
  3. Kiitos Satu vinkistä, täytyy testata :)

    VastaaPoista