7.9.2009

Banoffee

Voih, voiko mikään olla NÄIN hyvää?! Tätä olisi pitänyt kokeillä jo paljon aiemmin, oli ihan mieletöntä! Resepti on Reseptirosvolta. Pohjan kanssa kävi köpelösti, keksipohja ja -reunat pettivät pahemman kerran. Mutta ei se makua haitannut.



Pohja:

300 g suklaa Digestive-keksejä
100 g voita

Täyte:

tölkki (397 g) kondensoitua maitoa
2 banaania
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
kaakaojauhetta

Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. Jos käytät irtopohjavuokaa (halkaisija 18 cm), pingota leivinpaperi pohjan päälle. Painele keksi-voiseos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat toffeen.

Irrota etiketit tölkistä ja laita se vesikattilaan kiehumaan noin 3 tunniksi. Tänä aikana maito tiivistyy ja muuttuu toffeeksi.

Kolmen tunnin päästä aukaise tölkki varovasti ja levitä toffee keksipohjan päälle. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen, jotta toffee jäähtyy. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Pilko yksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toinen banaani vaahdon päälle. Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti