14.9.2009

Mustaherukkajuustokakku

Tästä Nohannan ihanasta herkusta taisi tulla uusi suosikkini. Onneksi pakastimesta löytyy marjoja useampaakin kakkuun. Ohje siis täältä. Itseltäni jäi kiille kiiressä tekemättä, mutta maisui ilmankin.

Mustaherukkajuustokakku



Pohja
150 g digestive -keksejä
50 g voita

Mousse
2,5 dl Flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g mustaherukoita
6 liivatelehteä
0,5 dl vettä

Kiille
1 dl vettä
1 dl kuningatarsosetta
3/4 dl sokeria
tilkka sitruunamehua
4 liivatelehteä

1. Murskaa digestivekeksit. Helppo ja nopea tapa on laittaa keksit vahvan muovipussin sisään ja vetää kaulimella keksit muruiksi. Sulata voi ja sekoita se murujen sekaan.

2. Vuoraa irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla ja laita reunoille kalvo jos haluat hyvin tasaisen pinnan reunoihin. Painele muruseos pohjaksi leivinpaperin päälle.

3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi, lisää sekaan tuorejuusto, ranskankerma, sokerit ja soseutetut mustaherukat. Kuumenna vesi kattilassa kuumaksi ja liuota liivatteet veteen. Anna seoksen hieman jäähtyä ja lisää se sitten sähkövatkaimella hyvin sekoittaen täytteen joukkoon.

4. Kaada täyte pohjan päälle. (täytteen tulee olla riittävän löysää, jotta lopputuloksesta saa tasaisen)

5. Anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia, mielellään yön yli. Laita kakku vähäksi aikaa pakastimeen, ennekuin teet kiilteen päälle -näin se hyytyy nopeammin kakun pinnalle.

6. Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen ainakin viideksi minuutiksi. Mittaa kattilaan vesi, kuningatarsose, sokeri ja sitruunamehu ja kiehauta seos. Lisää kuumaan seokseen liivatteet, sekoita hyvin (varmista, että liivate on liuennut) ja jäähdytä seos suunnilleen ihon lämpöiseksi. Kaada kiille kakun pinnalle varovasti ja laita kakku jääkaappiin. Tarjoa aikaisintaan muutaman tunnin kuluttua.

2 kommenttia:

  1. Kiitos kun löysin tämän ohjeen. Aivan ihanaa! Tein elämäni ensimmäisen juustokakun ja siitä tuli mahtavan hyvä! Nyt iski innostus kokeilla muitakin kivoja ohjeita!

    VastaaPoista
  2. Tämä on kyllä tosiaan ihana kakku. Kiitos kuuluu Nohannalle, jolta ohjeen löysin (http://nohanna.blogspot.com/). Mukavia kokkailuja! :)

    VastaaPoista