Tästä piti tulla Voisilmäpeliä-blogin appelsiini-chilisuklaakakku. Vielä tuntemattomasta syystä jouduin tyytymään leivoksiin...
Chilisuklaaleivokset
200 g tummaa suklaata
200 g voita
3 valkuaista
3 keltuaista
2,5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl chilijauhetta (tai maun mukaan)
Kuorrutus:
200 g tummaa suklaata (peach passion)
1 dl kuohukermaa
1 prk (150 g) ranskankermaa
Valmista pohja:
Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai kattilassa miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä hieman.
Sekoita kuivat aineet (jauhot, leivinjauhe ja chili) keskenään.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri yhdessä kulhossa, sen jälkeen vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (kokemuksen syvällä rintaäänellä: muista pestä vispilät tässä välissä :D)
Sekoita voi-suklaaseos ja sokeri-keltuaisseos. Lisää sen jälkeen kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Kääntele valkuaisvaahto varovaisesti joukkoon.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175-asteisessa uunnissa n. 30-40 minuuttia. Testaa koostumus hammastikulla.
Kun kakkupohja on jäähtynyt, leikkaa se leivoksiksi ja laita jääkaappiin vetäytymään muutamaksi tunniksi tai mielellään yön yli.
Valmista kuorrutus:
Sulata suklaa ja kerma vesihauteessa tai miedolla lämmöllä kattilassa. Anna jäähtyä. Sekoita ranskankerma. Levitä leivosten päälle ja reunoille ja siirrä ne vielä hetkeksi viileään ennen tarjoilua, jotta kuorrutus asettuu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti