7.9.2009

Sienikammoisen pekoni-sienipasta

Kauniisti sanottuna en niin hirveästi välitä sienistä. Olen yrittänyt tutustua, mutta ei, kemiat ei kohtaa ollenkaan. Koska aina kuitenkin pitää kaikkea kokeilla, tein jokin aika sitten elämäni ensimmäistä kertaa sieniruokaa. Resepti on alkujaan leikattu talteen hesarista, itse tein pieniä muutoksia. Ei tämä nyt niiin pahaa ollut. Sienet maistuivat yllättävän vähän (varsinkin kun jätti sienenpalat törkeästi lautasen reunalle). Kannattaa kokeilla!

Pekoni-sienipasta



1 rasia tuoreita siitakesieniä
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 pkt pekonia
2 rkl aurinkokuivattua tomaattia
2 rkl punaista pestoa
Oliiviöljyä
500 g tomaattimurskaa
1 rasia kantarellituorejuustoa
Ripaus mustapippuria
1 ruukku tuoretta basilikaa
Nauhapastaa
Raastettua parmesaania

Huuhdo sienet nopeasti, kuivaa ne hyvin ja leikkaa viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Leikkaa pekoni ohuiksi suikaleiksi veitsellä tai taloussaksilla. Paloittele aurinkokuivattu tomaatti.

Ruskista pekoni padassa tai paistokasarissa. Lisää sienet ja sipulit ja kuullota ne. Lisää myös tarvittaessa hiukan oliiviöljyä.

Lisää joukkoon tomaattimurska, aurinkokuivatut tomaatit, pesto, mustapippuri sekä tuorejuusto. Keittele miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.

Keitä kastikkeen kypsyessä pasta. Sekoita kastikkeeseen silputtu basilika. Sekoita kastike valutetun pastan joukkoon tai tarjoa erikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti