14.9.2009

Texmex-voileipäkakku

Tämä ohje jäi mieleeni pari vuotta sitten ja onpa tätä useat ruokabloggaajat tehneetkin. Kuulostaa tosi hyvältä - lopputulos oli "ihan hyvä". Pidän texmexistä ja pidän voileipäkakuista. Tässä suhteessa olen kuitenkin vanhanaikainen ja jatkossa aion pitää nämä kaksi herkkua erillään.

Ohje täältä. Ohjeen suhteet muuten ok, kostuttamiseen menee nestettä triplasti enemmän.

Texmex-voileipäkakku
(24 annosta, à 170 g)



36 palaa (n. 3 pkt) Pirkka täysjyväpaahtoleipää

Broileritäyte:
1 rs (450 g) Pirkka maustamattomia broilerinfileesuikaleita
1-2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tlk (320 g) Pirkka salsa mexicana -meksikolaiskastiketta (käytin mietoa salsaa)
1 tlk (300 g) Pirkka juustodippiä

Guacamoletäyte:
1/2 tlk (à 300 g) Pirkka guacamoledippiä
1 punainen paprika

Kostutus:
1 1/2 dl vettä
1/2 dl sitruunanmehua

Kuorrutus:
1/2 tlk (à 300 g) Pirkka guacamoledippiä
150 g ranskankermaa

Koristeeksi:
1 keltainen paprika
n. 200 g kirsikkatomaatteja
n. 10 cm pala kurkkua
n. 10 Pirkka kivetöntä mustaa oliivia
1/2 pieni sipuli
persiljaa tai jääsalaattia
Pirkka maissilastuja

1. Ruskista broilerisuikaleetöljyssä. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Hienonna suikaleet veitsellä. Sekoita joukkoon salsakastike ja juustodippi.

2. Kuutioi punainen paprika. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. Suojaa tarjoiluvati leivinpaperisuikaleilla. Lado vadille 9 leipäviipaletta: 3 rinnakkain ja 3 peräkkäin. Kostuta leivät sitruunavedellä. Levitä päälle puolet broileritäytteestä.

3. Lisää toinen leipäkerros ja kostuta. Levitä päälle guacamoledippiä ja ripottele pinnalle paprikakuutiot. Lisää kolmas leipäkerros. Kostuta ja täytä lopulla broileritäytteellä.

4. Lado vielä neljäs leipäkerros ja kostuta pinta. Suojaa kakku tuorekelmulla ja foliolla. Pane päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Nosta kakku kylmään ja anna kostua yön yli.

5. Sekoita guacamoledippi ja ranskankerma. Levitä kuorrutus kakun reunoille ja pinnalle. Koristele pinta kuutioidulla paprikalla, lohkotuilla kirsikkatomaateilla, suikaloidulla kurkulla, oliiveilla, sipulirenkailla ja persiljalla. Poista paperisuikaleet ja koristele reunat maissilastuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti