Tämän ihanan kakkureseptin olen bongannut pastanjauhajilta. Pariin otteeseen on tullut tehtyä ja aina yhtä makoisaa. Tällä kertaa en itse ehtinyt nappaamaan kuvaa saati kakkua maistamaan, mutta kuulemma oli ollut hyvää. Ohje täältä.
Baileys-juustokakku
Pohja:
50 g voita
10 digestive-keksiä
pari lusikallista sokeria
Sulata voi ja sekoita siihen murskattujen keksien murut sekä sokeri. Painele seos voideltuun irtopohjavuokaan ja asettele vuoka jääkaappiin. (Pohjan voi halutessaan tehdä myös muunlaisista kekseistä taikka sitten vaikka ohuesta kakkupohjasta.)
Ja sitten se ihana täyte:
1 dl baileysia
400 g mascarponea
2 dl kuohukermaa, pehmeäksi vaahdotettuna
160 g tomusokeria
1 vaniljatangon siemenet
3 liivatelehteä
Annoin liivatteiden liota kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia, minkä jälkeen liuotin ne kuumaan baileysiin. Sitten hämmensin jäähtyneen liivateliemen muihin aineisiin, minkä jälkeen kumosin baileys-tahnan digestive-pohjan päälle. Hyydytellään jääkaapissa jokunen tunti ja nautitaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti