Eka kerta itse tehtyä sushia. Ei huono. Ei ollenkaan. Hyvillä ohjeilla ei tosin voi epäonnistuakaan.
Makien täytteenä lohta/tonnikalaa ja avokadoa/kurkkua/puoliksi keitettyä porkkanaa. Nigireissä lohta tai Hannan sopan ohjeella tehtyä tamagoyakia. Ja molemmissa tietysti pieni tujaus wasabia. Nams, kuinka herkullista.
Sushiriisin keitin huuhtelun jälkeen reilussa vedessä. Ensin kuumalla kunnes kiehuu ja sitten vähensin lämpöä ja annoin porista 20minuuttia. Jäähdytin laakeassa astiassa ja sekoitin joukkoon etikan (3 rkl japanilaista riisietikkaa, 4-5 tl sokeria ja 2 tl suolaa).
Makien rullailu ei onnistunut ihan täysin, sillä täytteet jäivät tökerösti reunoille :/ Seuraavalla kerralla taas viisaampi.
Sushit huuhdottiin alas viileähköllä valkkarilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti