4.2.2019

Linssicurry

Hyvää oli! Ohje Feel Good Kitchen.

 (4:lle)

1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
0,5 dl öljyä
2 rkl punaista currytahnaa
1 rkl curryjauhetta
1 rkl vaahterasiirappia tai sokeria
parin sentin pala tuoretta inkivääriä (tai jauhettua 1tl)
kokonainen parsakaali
1 tlk tomaattipyrettä (200g)
1 tlk huuhdeltuja ja valutettuja linssejä (reilu pari desiä)
1 tlk täysrasvaista kookosmaitoa
2 keitettyä isoa perunaa
suolaa ja pippuria maun mukaan

tarjoiluun: basmatiriisiä, tuoretta korianteria ja naan-leipää

Aloita hienontamalla sipulit ja inkivääri. Kuumenna öljy pannulla kuumaksi ja lisää siihen currytahna, sipuli, valkosipulinkynnet , inkivääri, siirappi ja curryjauhe. Sekoittele pari minuuttia ja anna tekeytyä hetken.

Hienonna sillä välin parsakaali pieniksi paloiksi. Kun sipulit ovat pehmenneet, sekoita joukkoon hienonnettu parsakaali, tomaattipyre, valutetut linssit ja kookosmaito. Pienennä lieden lämpöä haudutusta varten, laita kansi päälle ja jätä tekeytymään vähintään tunnin ajaksi – itse haudutin kolme tuntia! Maku paranee syventyessään. Muista sekoitella välillä.

Seos on aluksi todella juoksevaa, mutta vetäytyy kasaan hautuessaan. Lisää lopuksi joukkoon pilkottu, keitetty peruna ja keitä vielä noin vartin ajan. Tarkista maku ja tarjoile valmis curry riisin, tuoreen korianterin ja naan-leivän kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti