Helppoa ja hyvää. No, marengeista tuli lättänöitä tupla-ajalla mutta marenkeja kuitenkin! Ohje Fazer.
Pohja
175 g (1 paketti) Fazer Moomin -kuviokeksejä
75 g margariinia
Täyte
6 dl soijavispikermaa
350 g Fazer tumma premium -leivontasuklaata*
20 kpl Marianne-karkkeja murskattuna
Kuorrutus
20kpl Marianne-karkkeja murskattuna.
1,5 dl soijavispikermaa
50 g tummaa suklaata
*Huom!
Leivontasuklaan pakkauksen ainesosiin on merkitty rasvaton maitojauhe valmistajan tuotantolinjan maitojäämien takia.
Pinnoita 24-26cm kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa muumikeksit ja sulata margariini. Yhdistä ja sekoita. Painele keksiseos kakkuvuoan pohjalle tasaiseksi pohjaksi. Laita kylmään kovettumaan.
Paloittele leivontasuklaa ja sulata vesihauteessa tai mikrossa. Murskaa Marianne-karkit esimerkiksi kaulimen avulla muovipussissa. Vaahdota soijavispikerma ja lisää sulatettu suklaa sekä Marianne-murska. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte kakkuvuokaan keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Anna hyytyä kylmässä vähintään 3 tuntia, mieluiten yön yli.
Irrota kakku vuoasta ja valmista kuorrutus.
Kiehauta soijavispikerma ja lisää joukkoon murskatut Marianne-karkit sekä suklaa. Sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrutus kakun päälle niin että kuorrutetta valuu hieman reunoille
Koristele kakku juuri ennen tarjoilua murskatuilla Marianne-karkeilla tai Marianne marengeilla.
Marianne-marengit (vegaaninen)
1½ dl kikhernelientä
1½ dl taloussokeria
Marianne-karkkimurska
Mittaa kikherneliemi kulhoon. Vatkaa sitä kuohkeaksi noin 5 minuuttia. Lisää sokeria ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää eli noin 5 minuuttia. Lisää valmiiseen vaahtoon Marianne-karkkimurska.
Pursota marengit leivinpaperilla päällystetylle uunipellille pursotinpussia apuna käyttäen.
Kuivata 80-100 asteessa 1,5 tuntia. Laita lämmöt sen jälkeen pois ja anna marengin kuivua jälkilämmöissä vielä 1-2 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti