4.2.2019

Vegaaninen Marianne-suklaakakku

Helppoa ja hyvää. No, marengeista tuli lättänöitä tupla-ajalla mutta marenkeja kuitenkin! Ohje Fazer.

Pohja
175 g (1 paketti) Fazer Moomin -kuviokeksejä
75 g margariinia

Täyte
6 dl soijavispikermaa
350 g Fazer tumma premium -leivontasuklaata*
20 kpl Marianne-karkkeja murskattuna

Kuorrutus
20kpl Marianne-karkkeja murskattuna.
1,5 dl soijavispikermaa
50 g tummaa suklaata

*Huom!
Leivontasuklaan pakkauksen ainesosiin on merkitty rasvaton maitojauhe valmistajan tuotantolinjan maitojäämien takia.


Pinnoita 24-26cm kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa muumikeksit ja sulata margariini. Yhdistä ja sekoita. Painele keksiseos kakkuvuoan pohjalle tasaiseksi pohjaksi. Laita kylmään kovettumaan.

Paloittele leivontasuklaa ja sulata vesihauteessa tai mikrossa. Murskaa Marianne-karkit esimerkiksi kaulimen avulla muovipussissa. Vaahdota soijavispikerma ja lisää sulatettu suklaa sekä Marianne-murska. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte kakkuvuokaan keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Anna hyytyä kylmässä vähintään 3 tuntia, mieluiten yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja valmista kuorrutus.

Kiehauta soijavispikerma ja lisää joukkoon murskatut Marianne-karkit sekä suklaa. Sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrutus kakun päälle niin että kuorrutetta valuu hieman reunoille

Koristele kakku juuri ennen tarjoilua murskatuilla Marianne-karkeilla tai Marianne marengeilla.

Marianne-marengit (vegaaninen)

1½ dl kikhernelientä
1½ dl taloussokeria
Marianne-karkkimurska

Mittaa kikherneliemi kulhoon. Vatkaa sitä kuohkeaksi noin 5 minuuttia. Lisää sokeria ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää eli noin 5 minuuttia. Lisää valmiiseen vaahtoon Marianne-karkkimurska.

Pursota marengit leivinpaperilla päällystetylle uunipellille pursotinpussia apuna käyttäen.

Kuivata 80-100 asteessa 1,5 tuntia. Laita lämmöt sen jälkeen pois ja anna marengin kuivua jälkilämmöissä vielä 1-2 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti