17.2.2019

Linssipihvit

Ihania pihvejä! Ohje täältä.

3 dl punaisia linssejä (350 g kypsiä linssejä)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 rkl rypsiöljyä
200 g pakastelehtipinaattia
1 dl korppujauhoja
100 g fetaa
½–1 tl suolaa
2 kananmunaa

Jogurttikastike
2 dl turkkilaista jogurttia
2 tl harissa-maustetahnaa
ripaus suolaa

Huuhtele linssit kylmällä vedellä. Keitä linssejä kiehuvassa vedessä kannen alla 10 minuuttia. Valuta linssit hyvin ja anna jäähtyä. Kuori sillä aikaa sipulit ja hienonna ne. Kuumenna öljyä ja kuullota sipulit. Lisää pinaatti ja paista niitä hetki, kunnes ylimääräinen vesi on haihtunut. Anna seoksen jäähtyä.

Sekoita linssit, pinaattipaistos, korppujauhot, murustettu feta ja suola. Lisää kananmunat, kun seos on jäähtynyt lähes kädenlämpöiseksi. Kuumenna öljyä paistinpannulla. Muotoile taikinasta noin sentin paksuisia pihvejä ja laita pannulle paistumaan. Paista linssipihvejä melko kuumalla pannulla noin 3 minuuttia molemmilta puolilta.

Sekoita linssipihvien seuraksi kastike jogurtista ja harissatahnasta. Mausta suolalla. Keitä linssipihvien lisukkeeksi perunoita tai nauti salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti