4.2.2019

Runebergin kakku

Ohje K-Ruoka.

150g Pirkka leivontamargariinia
1 1/2dl sokeria
2 kananmunaa
1 1/2dl vehnäjauhoja
1dl keksinmuruja (käytin pipareita)
1dl Pirkka mantelijauhetta
1 1/2tl leivinjauhetta
1tl vanilliinisokeria
3/4dl maitoa
2-3tippaa karvasmanteliaromia (jätin posi)

Täytteeksi ja koristeeksi

n. 3dl Pirkka vadelmahilloa
1dl tomusokeria
1rkl vettä

Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, keksimurut, mantelijauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos maidon ja karvasmanteliaromin kanssa taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22-24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat ja levitä taikina vuokaan. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Irrota kakku vuoasta ja anna jäähtyä ennen koristelua.

Sekoita koristelua varten tomusokeri ja vesi keskenään paksuksi juoksevaksi tahnaksi. Piirrä sokerivesikuorrutteesta paksu rengas kakun ulkoreunaan ja levitä vadelmahillo kakun keskelle. Tarjoa Runebergin kakku teen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti