14.4.2019

Minttuinen mustikkapiirakka

Herkullinen, tätä tehdään toistekin! Ohje K-Ruoka.

12 annosta

1pkt (345 g) Fazer Marianne täytekeksejä tai Pirkka Daniela minttutäytekeksejä
75g Valio Oivariinia

Täyte
2dl Pirkka vispi- tai kuohukermaa
1rs (180 g) Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
1/2-3/4dl sokeria
1tl Pirkka vaniljasokeria
(lisäsin tuoretta hiennonnettua minttua)

Pinnalle
400g (n. 8 dl) Pirkka mustikoita (pakaste)
3/4dl sokeria
1 1/2rkl perunajauhoja
(lisäsin tuoretta hiennonnettua minttua)

Valmista ensin pinnalle tuleva kiisseli. Kuumenna jäisiä marjoja kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes neste alkaa erottua. Lisää keskenään sekoitetut sokeri ja perunajauhot. Keitä sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee ja pulpahtaa. Nosta kattila jäähtymään esimerkiksi kylmään vesialtaaseen.
Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi. Painele seos piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle (ei reunoille). Nosta vuoka jääkaappiin.

Vaahdota kerma. Sekoita kerma, tuorejuusto ja sokerit keskenään. Levitä seos keksipohjan päälle. Lusikoi paksu, haalea kiisseli juustokerroksen pinnalle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Anna tortun tekeytyä jääkaapissa noin tunti ennen tarjoamista. Tarjoa kylmänä kahvin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti