14.4.2019

Vadelma-Kinuskikakku

Ohje täältä.

noin 10-12 hlö kakku

Pohja:

150 g murokeksejä
50 g voita tai margariinia

Pingota leivinpaperi 18-20 cm irtopohjavuoan pohjalle. Asettele reunakalvo vuokaan. Vinkki: saat reunakalvon tarttumaan vuoan reunoihin esim. vuokaspraylla. Murenna keksit murskaamalla tai blenderissä ja sulata voi. Yhdistä voi ja keksimuru ja painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle.
Laita pohja jääkaappiin odottamaan.

Kinuskitäyte:

2 dl vispikermaa
200 g kinuskituorejuustoa
0.5 dl sokeria tai tomusokeria
2 liivatetta
tilkka vettä

Vaahdota vispikerma löysäksi vaahdoksi ja laita viileään. Laita liivatteet likoamaan 5 minuutiksi kylmään veteen. Vatkaa sokeri ja kinuskituorejuusto notkeaksi. Sulata hyvin puristetut liivatteet kuumaan veteen. Kaadaliivate ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon koko ajan vatkaten. Kääntele sekaan vispikerma ja kaada seos nopeasti vuokaan keksipohjan päälle. Ravistele ja kopauta vuokaa pöytään, jotta täyte asettuu kunnolla ja ilmakuplat häviävät. Laita kakku jääkaappiin (anna hyytyä hetken aikaa) ja valmista toinen kerros.

Vadelmatäyte:

2 dl vispikermaa
200 g vadelmatuorejuustoa
2 liivatetta
0.5 dl sokeria tai tomusokeria
tilkka vettä tai mehua
tippa pinkkiä pastaväriä (valinnainen – jos haluat intensiivisemmän sävyn lisää ihan lopuksi)

Vaahdota vispikerma löysäksi vaahdoksi ja laita viileään. Laita liivatteet likoamaan 5 minuutiksi kylmään veteen. Vatkaa sokeri ja vadelmatuorejuusto notkeaksi. Sulata hyvin puristetut liivatteet kuumaan veteen tai mehuun. Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon koko ajan vatkaten. Kääntele sekaan vispikerma ja kaada seos nopeasti, mutta varovasti vuokaan kinuskikerroksen päälle. Ravistele ja kopauta vuokaa pöytään, jotta täyte asettuu kunnolla ja ilmakuplat häviävät. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti