23.4.2019

Höylätty parsasalaatti

Ohje Hanna G.

500 g vihreää parsaa
25 g pinjansiemeniä (1⁄2 dl)
50 g parmesaania
1 dl tilliä hienonnettuna
1 dl ruohosipulia hienonnettuna 2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1⁄2 tl suolaa
1⁄4 tl mustapippuria

Pese parsat ja napsauta tyvestä muutaman sentin pala pois taittamalla. Viipaloi parsatangot parsankuorijalla tai juustohöylällä pitkittäissuunnassa ohuiksi siivuiksi. Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat väriä. Leikkaa parmesaanista lastuja. Hienonna tilli ja ruohosipuli. Sekoita kulhossa oliiviöljy, sitruuna- mehu, suola ja pippuri. lisää parsasiivut, tilli ja ruohosipuli ja pyöräytä hellästi ympäri. Nostele parsasalaatti lautasille ja ripottele päälle paahdettuja pinjansiemeniä ja parmesaanilastuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti