21.4.2019

Minttu-parsasalaatti

Ohje täältä.

250 g vihreää parsaa
6 kpl kananmunaa
1/2 kpl limen mehu
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 kpl (200 g) pakasteherneitä (käytin herneenversoja)
1 kpl (100 g) salaattisekoitusta
4 kpl kevätsipulin vartta
1 kpl pieni kurkku
1/2 kpl ruukkua tuoretta minttua

YRTTIÖLJY
1 kpl ruukullinen tuoreita yrttejä, esim. 1/2 ruukkua basilikaa ja 1/2 ruukkua persiljaa tms.
1 1/2 dl rypsiöljyä
1 kpl valkosipulinkynsi
1/2 tl suolaa

Keitä kananmunia 7 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja halkaise munat.

Leikkaa parsoista puumaiset tyvet. Huuhtele parsat ja suikaloi pitkittäin kuorimaveitsellä. Purista limen mehu kulhoon. Lisää oliiviöljy, suola, mustapippuri ja parsasuikaleet. Sekoita.

Sulata pakasteherneet. Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet. Silppua kevätsipuli. Leikkaa kurkku viipaleiksi juustohöylällä. Irrota mintunlehdet varresta. Kokoa salaatti vadille. Nosta päälle kananmunat ja viimeistele yrttiöljyllä tai tarjoa öljy kastikkeena erikseen.

Yrttiöljy

Soseuta kaikki yrttiöljyn ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Soseuta seosta huolellisesti, jotta saat kauniin vihreän öljyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti