14.4.2019

Punainen curry-kanakeitto Slaw style

Nam! Ohje Soppa365.

500 g kanan paistileikettä (ei rintafilettä!)
Purkki kookosmaitoa
Tölkki kookoskermaa
1 chili
1 sipuli
Pala inkivääriä
3 kynttä Valkosipulia
1 purkki punaista currytahnaa
1 rkl sokeria
Runsaasti erilaisia kasviksia (esim. paprikaa, punakaalia, parsakaalia, ituja, porkkanaa)
1 levy riisinuudeleita
1/2 Ruukkua korianteria
3 rkl kalakastiketta
2 limeä

Aja monitoimikoneella (tai käsin) yksi chili, inkivääri, valkosipuli, korianterin varret (säästä lehdet myöhemmäksi) ja sipuli pieneksi silpuksi. Kippaa kuumalle pannulle, lisää koko purkki currytahnaa ja paista hetki öljyssä. Siirrä paistettu tahna lautaselle odottamaan. Paista kanoihin hyvä väri öljyssä. Kippaa tahna takaisin pannulle (tai siirrä koko komeus kattilaan, jos pannusi ei ole jättimäinen) ja lisää vettä niin, että kanat peittyvät kunnolla. Lisää kookosmaito ja -kerma. Mausta varovasti kalakastikkeella, sokerilla ja limemehulla. Anna kiehua rauhassa ainakin puolituntia ilman kantta, jotta liemi ja maut tiivistyvät. Lopuksi maista ja lisää tarvittaessa suolaisuutta kalakastikkeella, hapokkuutta limellä ja makeutta sokerilla. Liemi saa olla vahvaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti