23.4.2019

Sitruunarisotto

Paras sitruunarisotto tähän mennessä. Ohje täältä.

4 hlö pääruokana

4 dl risottoriisiä (esim arborio tai mikä nyt sieltä kaapin perältä löytyikään)
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
50 g voita
2 rkl oliiviöljyä
2 dl valkoviiniä tai kuohuviiniä
1 sitruunan kuori
1 sitruunan mehu
n. 6 dl kasvislientä
2 dl raastettua parmesania
2 rkl mascarponea (korvasin lorauksella kermaa)
mustapippuria
(ripaus suolaa)

tarjoiluun tuoretta basilikaa

Kuumenna kasvisliemi (noin 6 dl vettä ja 1 rkl kasvisfondia) kattilassa. Pese ja raasta yhdestä sitruunasta kuori hienoksi raasteeksi. Purista sitruunan mehu sitruspuristimella. Hedelmälihaa saa tulla mukaan. Pieni sipulit ja siivuta valkosipulinkynnet.

Kuullota sipuleita runsaassa voissa ja öljyssä syvällä pannulla tai kattilassa. Lisää risottoriisi ja sekoittele. Varo polttamasta riisiä. Annan riisin kuullottua noin 5 minuuttia kunnes se on hieman läpikuultavaa. Lisää viini, raastettu sitruunan kuori ja sitruunamehu ja anna poreilla pari minuuttia.

Aloita kasvisliemen lisääminen erissä noin 1-2 dl kerrallaan. Sekoittele risottoa välillä. Jatka näin noin 20 minuuttia kunnes neste on lähes imeytynyt. Lisää vielä raastettu parmesanjuusto, mascarpone, mustapippuri ja tarvittaessa suolaa. Nauti risotto basilikan kera.

Vinkki! Jos haluat sitruunarisottoon enemmän keltaista väriä kokeile lisätä ripaus kurkumaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti