21.4.2019

Sitruunasashimi

Herrrkullista. Tarjoilin sellaisenaan ja sitruunarisoton kanssa. Ohje täältä.

600 g lohifilee

Marinadi:
2 tl raastettua inkivääriä
1 tl raastettua valkosipulia
3/4 dl neitsytoliiviöljyä
1/4 dl riisiviinietikkaa
3 tl hunajaa
2 tl sormisuolaa
1 sitruunan kuori ja -mehu
1 kevätsipulin varsi

Koristeeksi retiisejä, versoja, syötäviä kukkia, siivutettua kevätsipulia tai chilisiivuja.

Leikkaa lohi ohuen ohuiksi siivuiksi fileerausveitsellä. Aseta siivut laakeaan astiaan ja kaada päälle marinadi. Anna marinoitua viileässä. Nostele sashimisiivut limittäin tarjoiluastiaan ja koristele sitruunasashimi ennen tarjoilua raastetulla sitruunankuorella, versoilla, syötävillä kukilla, siivutetuilla kevätsipuleilla tai pienillä retiiseillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti