14.4.2019

Lihapullavuoka

Ohje täältä.

Lihapullat

700 g naudan jauhelihaa
50 g parmesaania raastettuna
2 rkl tomaattipyrettä
2 munaa
1 iso sipuli hienonnettuna
1 solo valkosipuli hienonnettuna
1/2 chili pienennettynä ilman siemeniä
kourallinen tuoreita basilikan lehtiä hienonnettuna
suolaa
mustapippuria

Päälle

250 g mozzarellaa
tuoreita basilikan lehtiä
permesania

Raasta juusto kulhoon, silppua tuore basilika. Kuori sipulit ja hienonna pieneksi. Sekoita kulhossa käsin kaikki raaka-aineet keskenään. Tee suuria lihapullia vedellä kostutetuin käsin ja laita pullat leivinpaperilla suojatulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. (Tee tässä vaiheessa soosi lihapullille) Asettele lihapullat uunivuokaan ja kaada kastike päälle. Ripottele mozzarellan paloja päälle. Laita vielä uuniin 180 asteeseen vielä 15 minuutiksi. Koristele tuoreilla basilikan lehdillä ja ripottele parmesania lisämakua tuomaan. Tarjoile spagetin kera.


Mutti-soosi

Alkuperäinen resepti on Henri Alènin Mutti-soosi luomus.

2 prk Mutti-tomaattimurskaa
1 pieni sipuli hienonnettuna
1 solo valkosipuli
1 dl oliiviöljyä
1 tl sokeria
3 dl vettä
(1 dl punaviiniä ja appelsiinin kuori)
suolaa, mustapippuria ja mausteita oman maun mukaan!
Meillä laitettiin pari tippaa tabascoa sekä basilikaa soosin joukkoon.

Kuullota sipulit pannulla noin 10 minuuttia, alhaisella lämmöllä. Lisää sokeri ja puolet tomaattimurskasta. Hauduta 10 minuuttia, lisää loput tomaattimurskat sekä vesi, sekoittele soosia.
Pidä poreilevalla lämmöllä soosia noin 15 minuuttia, välillä sekoittaen. Lisää punaviini, sekoita koko ajan. Kun kastike on sakeaa, lisää mausteet, viini ja appelsiininkuori. Ota pannu levyltä, poista appelsiinin kuori, lisää öljy ja sekoita nopeasti. Mausta rohkeasti, oman makusi mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti