21.4.2019

Lammastagine

Tästä tuli todella hyvää! Ohje täältä.

ohjeesta riittää 4-6 hengelle

1 kg lampaan- tai karitsanpaistia n. 3 cm paloina (käytin valmiiksi yrttimarinoitua kartisanpaistia)
oliiviöljyä
2 tl paprikajauhetta
1/4 tl kurkumaa
1/2 tl jauhettua kuminaa
1/4 tl cayennepippuria
1 tl kanelia
1/4 tl jauhettua neilikkaa
1/2 tl kardemummaa
1 tl suolaa
1/2 tl jauhettua inkivääriä
hyppysellinen sahramia
3/4 tl valkosipulijauhetta
3/4 tl jauhettua korianteria
2 sipulia lohkoina
5 porkkanaa leikattuna n. 5 cm siivuiksi
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
yhden sitruunan raastettu kuori
5 dl kanalientä
1 rkl tomaattipyrettä
1 rkl hunajaa
(maizenaa)

Laita lihapalat kulhoon ja sekoita joukkoon pari ruokalusikallista oliiviöljyä.

Sekoita kaikki kuivat mausteet keskenään, lisää ne kulhoon ja sekoita hyvin lihojen joukkoon.
Peitä kulho ja laita viileään maustumaan vähintään 8 tunniksi, mieluiten yön yli.

Kuumenna loraus oliiviöljyä padassa ja ruskista lihapalat kolmessa erässä. Ota paistetut lihat sivuun, lisää pataan sipulit ja porkkanat ja paista niitä 5 min.

Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli ja inkivääri ja hauduta toiset 5 min.

Laita lihat takaisin pataan, lisää sitruunan kuori, kanaliemi, tomaattipyre ja hunaja. Kuumenna kiehuvaksi ja kypsennä sen jälkeen miedolla lämmöllä kannen alla 1,5 - 2 tuntia (mun tagine kypsyi kolmisen tuntia). Sekoittele välillä.

Jos lientä tuntuu tulevan liikaa voit saostaa sitä maizenalla.

Tarjosin taginen kanssa kuskusia jonka valmistin paketin ohjeen mukaan, mutta lisäsin kuuman veden joukkoon kourallisen Turkista ostamaani kuivattua vihannessekoitusta. Jos tuollaisia kuivattuja vegejä ei ole tarjolla, niin esikypsytetyt tuoreet vihannekset käy loistavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti