10.6.2017

Mango-juustokakku

Omaan makuun olisi saanut olla himppasen makeampaa, mutta ihan ookoo kakku. Ohje Maku.

POHJA
100 g voita
100 g tummaa suklaata
2 kpl munaa (huoneenlämpöistä)
1 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl mantelijauhetta
1/2 tl leivinjauhetta

TÄYTE
400 g maitorahkaa
200 g ranskankermaa (rasvaa 28-34 %)
200 g tuorejuustoa (maustamaton, ei kevyt)
3 kpl munaa (M-koko)
1 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1/2 tl jauhettua inkivääriä
2 dl mangososetta (säilykemangoa soseutettuna)
2 rkl limettimehua

Valmista mango-juustokakku näin:

Valmista pohja. Paloittele voi ja suklaa kattilaan. Sulata ne miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Jäähdytä.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voi-suklaasula ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi mutta älä vatkaa.

Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 24–26 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista pohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Varo paistamasta pohjaa liian kuivaksi. Anna pohjan jäähtyä 10 minuuttia ennen täyttämistä.

Valmista täyte. Sekoita kulhossa rahka, ranskankerma, tuorejuusto, munat, sokerit, maissitärkkelys ja inkivääri keskenäään. Valuta täyte varovasti esipaistetulle suklaapohjalle.

Mausta mangosose limettimehulla. Lusikoi mangosose täytteen päälle täpliksi. Vedä haarukalla mangososeen läpi niin, että täyte hieman marmoroituu.

Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunti, kunnes täyte on saanut kauniin värin. Juustokakku saa olla uunista tullessaan vielä hieman ”tytisevää”, se kiinteytyy jäähtyessään.

Siirrä jäähtynyt mango-juustokakku peitettynä jääkaappiin ja tarjoa se seuraavana päivänä, jolloin rakenne ja maku ovat parhaimmillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti