26.6.2017

Raparperimehu

Ohje täältä.

n. 2 litraa raparperipaloja (pese varret, ei kuorita)
n. 2 litraa vettä päälle (niin että ei ole pohjaan kiehumisen vaaraa)
1-2 dl sokeria
1 kukkupää teelusikallinen vaniljasokeria

Laita raparperit ja vesi kattilaan, anna kiehua noin vartin verran. Ei tarvitse sekoitella, annetaan vaan kiehua. Sitten siivilää käyttäen raparperit ja neste erilleen. Sen jälkeen neste takaisin kattilaan ja perään noin 1-2 dl sokeria (maistamalla tietää oikean makeuden, makuasia) ja reilu teelusikallinen vaniljasokeria. Kiehauta vielä pikaisesti sokerien kera, jonka jälkeen kattila kylmään viilenemään. Kun keitos on kylmää, kaada mehu kannuun ja laita tarjolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti