26.6.2017

Raparperi-Omarpiirakka

Alkuperäinen ohje "Raparperi-kinuskiruudut" Maku.fi:stä, mutta koska fudgepaljoja ei löytynyt, korvasin ne Omareilla. Hyvin toimi ja tästä tuli törkeän hyvää!

200 g raparperia
1 rkl fariinisokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja (2 + 1/2 dl)
1/2 tl leivinjauhetta
115 g voita
2 1/2 dl tomusokeria
2 kpl munaa
100 g fudgepaloja (käytin Omar-karkkeja)

LISÄKSI
1 dl kinuskikastiketta

Ota voi ajoissa huoneenlämpöön. Laita uuni lämpenemään 175 asteeeen. Valmistele 20x20-senttinen vuoka. Leikkaa pohjalle leivinpaperi, joka menee reunojen yli. Voitele ja jauhota pohja ja reunat.

Pilko raparperi n. puolentoista sentin paksuisiksi paloiksi. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja 1/2 dl vehnäjauhoja. Yhdistä toisessa kulhossa loput vehnäjauhoista ja leivinjauhe. Vaahdota huoneenlämpöinen voi tomusokerin kanssa kuohkeaksi, lisää munat yksi kerrallaan.

Sekoita vaahtoon jauhot ja sekoituksen loppuvaiheilla melkein kaikki raparpereista ja fudgepaloista (säästä osa pinnalle). Levitä taikina tasaisesti vuokaan, ripottele loput raparperit ja fudgepalat pinnalle. Paista uunin keskitasolla n. 45 minuuttia tai kunnes keskelle työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa. Valuta pinnalle kinuskikastiketta, leikkaa 12 palaan. Säilytä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti