26.6.2017

Raparperi-mascarponepiirakka

Meni kyllä raparperipiirakoiden TOP 3:seen. Pari kertaa tehty ja kaikki on mennyt hetkessä. Ohje täältä.

Piirakkapohja:
150 g voita
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää parissa erässä taikinaan. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:
1,5 dl maitoa
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
250 g mascarponea
1 kananmuna
n. 300 g raparperia
n. 1 rkl ruokokidesokeria (tavallinenkin sokeri käy)

Sekoita maito ja vaniljakreemijauhe. Kun seos on hieman turvonnut, vatkaa joukkoon mascarponejuusto ja kananmuna. Levitä täyte piirakkapohjan päälle. Kuori ja pilko raparperit ja lisää ne piirakan pinnalle. Ripottele vielä hieman sokeria päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pohja on kypsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti