26.6.2017

Raparperimuffinssit

Vein työkavereille, taisi olla hyviä koska kaikki meni sen siliän tien. Ohje maku.fi

150 g raparperia (noin 2 vartta)
1 rkl hunajaa

MURUSEOS
1 dl vehnäjauhoja
40 g voita
2 rkl sokeria

TAIKINA
5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
150 g voita
2 kpl kananmunaa
200 g kermaviiliä

Leikkaa raparperi pieniksi kuutioiksi. Kaada päälle hunajaa ja anna marinoitua taikinan teon ajan.
Valmista muruseos sekoittamalla vehnäjauhot, sokeri ja huoneenlämpöinen voi murumaiseksi seokseksi. Valmista taikina sekoittamalla keskenään vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda ja suola.

Sulata voi. Riko kananmunien rakenne kulhossa. Lisää joukkoon kermaviili ja sulatettu voi. Yhdistä seos kuiviin aineksiin ja sekoita tasaiseksi. Täytä vuoat taikinalla puolilleen. Lisää raparperikuutiot. Laita loput taikinasta päälle ja ripottele lopuksi muruseosta. Paista 200 asteessa noin 17-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti