26.6.2017

Gubbröra

Ohje K-Ruoka.

3 kananmunaa
3 keitettyä perunaa
1 punasipuli
1prk (à 125 g) anjovista
1prk (à 150 g) ranskankermaa
1dl hienonnettua tilliä
1dl ruohosipulia silputtuna
musta- tai valkopippuria

Tarjoiluun:
16 viipaletta tummaa leipää (tai valmiita saaristolaisnappeja)
1/2dl oliiviöljyä
25g voita
kirsikkatomaatteja
ruohosipulia
musta- tai valkopippuria myllystä

Keitä 7 minuutin munat, jäähdytä, kuori ja silppua. Kuori ja kuutioi perunat, silppua kuorittu punasipuli ja anjovisfileet ja laita ainekset ja yrttisilput kulhoon. Valuta anjovisliemi ainesten päälle, lisää ranskankerma ja rouhittu musta- tai valkopippuri ja sekoita. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia tai seuraavaan päivään.

Leikkaa leipäviipaleet haluamaasi muotoon ja paista ne öljyn ja voin seoksessa. Siirrä paistetut leipäviipaleet tarjoiluvadeille ja annostele peruna-anjovismössö päälle. Koristele kirsikkatomaateilla, ruhosipulilla ja pippurirouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti