10.6.2017

Punainen linssikeitto

Ohje täältä

1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 tl kurkumaa
1/2 tl korianterin siemeniä
1 tl kuivattua inkivääriä (jauheena)
ripaus cayennepippuria
kookosöljyä tai gheetä
1 tlk (luomu) tomaattimurskaa
7 dl vettä
4 dl punaisia linssejä
1 tlk kookosmaitoa
hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä
1 limen mehu

Lisäksi

Sambal Oelekia
kurpitsansiemeniä (paahdettuna)

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Sulata kookosöljy tai ghee kattilassa. Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppua hetki miedolla lämmöllä. Lisää mausteet ja jatka kypsentämistä vielä hetki. Lisää vesi ja tomaattimurska. Huuhtele linssit ja lisää ne kattilaan. Anna porista miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia tai kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää kookosmaito ja kuumenna kiehuvaksi. Jos kattilassa tuntuu olevan liikaa nestettä, ota sitä mukillinen sivuun. Älä heitä nestettä pois, koska saatat tarvita sitä myöhemmin. Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Lisää tarvittaessa nestettä. Nosta keitto takaisin liedelle. Kuumenna ja mausta suolalla ja mustapippurilla sekä limenmehulla.

Paahda kurpitsansiemenet pannulla keiton kypsyessä. Tarjoile keitto paahdettujen kurpitsansiementen ja sambal oelek -chilitahnan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti